Villi veturi — esikoululaisen kirja

Järvinen, Arja; Järvinen, Marja-Liisa
Nimeke: Villi veturi — esikoululaisen kirja
Tekijät: Järvinen, Arja (Kirjoittaja)
Järvinen, Marja-Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516277403
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,90 € (14,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 4. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 96
Tuoteryhmät: Oppikirjat ja -materiaalit
Esi- ja alkuopetus
Kirjastoluokka: P38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
Kouluaste: Alakoulu
Villi Veturi on eheytetty, toiminnallinen esikoulumateriaali, jossa integroituvat äidinkieli, matematiikka ja ympäristö- ja luontotieto. Materiaali muodostuu esikoululaisen yhdistetystä kuva- ja tehtäväkirjasta sekä opettajan oppaasta.

Materiaali etenee vuodenkierron mukaan, jonka perustana ovat jännittävät ja humoristiset tarinat junamatkasta kohti salaperäistä määränpäätä. Mukaansa tempaavien tarinoiden teemoina ovat mm. luonto ja sen suojelu, ekologisuus, eettisyys sekä yhteisöllisyys. Tavoitteena on lapsen kielellisten ja matemaattisten valmiuksien kehittyminen ja luonnon kunnioittamisen oppiminen.

Materiaaliin nivelletään myös musiikki, kuvaamataito ja erilaiset liikunnalliset leikit.

Villi Veturi auttaa kehittämään monia muitakin lapsen valmiuksia, kuten ajattelua, päättelyä, puhumista, kuuntelemista ja tarkkaavaisuuden kohdentumista. Tarinoita työstetään lattiakuvamenetelmällä, joka tavoittaa villeimmänkin pikku matkustajan. Lattiatarinoissa toimitaan yhdessä ja autetaan näin lasta hänen sosiaalisessa kasvussaan.

Toiminnallisuus on materiaalin tärkeä oppimismenetelmä. Tehtävien yhteydessä on erityisiä toimintatehtäviä, joissa koko kehon kautta oppiminen on keskeistä. Myös ympäristö- ja luontotiedon tehtävät ovat toiminnallisia.


Katso myös näitä tuotteita