Vi äldre människor och våra mediciner

Kivelä, Sirkka-Liisa
Nimeke: Vi äldre människor och våra mediciner
Tekijät: Kivelä, Sirkka-Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522470249
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,30 € (35,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Oppikirjat ja -materiaalit
Sosiaali- ja terveysala
Kirjastoluokka: K59.8 Vanhusten terveydenhoito. Vanhusten taudit
Koulutusaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ikääntyminen, vanheneminen, lääkehoito, vanhukset, ikääntyneet, lääkeaineet, lääkkeet, vaikutukset, yhteisvaikutukset, haitat
Åldrandet leder till att uppspjälkningen och utsöndringen av många läkemedel blir långsammare. Gamla människor får lättare större effekter av läkemedel än yngre. Behandlingen av kroniska sjukdomar hos personer i hög ålder innebär användning av till och med flera läkemedel samtidigt, vilket ökar riskerna för störande samverkan av mediciner. Vid läkemedelskurer för ålderstigna finns det många speciella drag, vilka det är skäl för alla att ha kännedom om.

Professor Sirkka-Liisa Kivelä informerar här i sin bok om principerna för läkemedelsbehandlingar för personer i hög ålder. Boken är skriven så att varje åldrande eller ålderstigen person kan tillgodogöra sig texten. Principerna för att kontrollera sin egen medicinlista framställs klart och tydligt. På basen av dessa är det möjligt att kontrollera läget, huruvida onödiga dubbelmedicineringar finns i bruk eller medicin som borde undvikas vid behandling av äldre personer. Läkemedel med problematiska, störande effekter, såsom en försämring av minnet, balansen eller rörelseförmågan, förs fram.

Sirkka-Liisa Kivelä är specialiserad inom allmänmedicin och geriatri och professor i allmänmedicin. Hon har skrivit talrika vetenskapliga och lättlästa artiklar samt läroböcker. Texten har översatts från finska till svenska av ML, specialisten i allmänmedicin, familjeläkaren Henrik Appelqvist och ciceron Tom Appelqvist.


Katso myös näitä tuotteita