Urhea Judit, viisas Sirak — johdatus Vanhan testamentin apokryfikirjoihin

Kiilunen, Jarmo; Huhtala, Aarre
Nimeke: Urhea Judit, viisas Sirak — johdatus Vanhan testamentin apokryfikirjoihin
Tekijät: Kiilunen, Jarmo (Toimittaja)
Huhtala, Aarre (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516077454
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 43,70 € 30,59 € (27,81 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 334
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Akateeminen kirjallisuus ja teologia
Uskonto ja filosofia
Kirjastoluokka: 22.1 Vanha testamentti
Kansalliskirjaston asiasanat: eksegetiikka, raamatuntulkinta, evankelis-luterilainen kirkko, roomalaiskatolinen kirkko, ortodoksinen kirkko, traditio, kirkkohistoria, kirjallisuudentutkimus, kirjallisuudenhistoria, juutalainen kirjallisuus, kreikankielinen kirjallisuus, Suomi, Eurooppa, Athanasius, Augustinus, Luther, Martti, Hieronymus, Calvin, Jean, Zwingli, Ulrich, Raamattu, Apokryfit
Vanhan testamentin apokryfikirjojen eli deuterokanonisten kirjojen uusi käännös on juuri ilmestymässä. Kirjat, joista monet olivat vielä 1800-luvulla Raamatun suosituinta ainesta, ovat pitkään olleet paitsiossa mutta tekevät nyt paluun.

Apokryfikirjojen historiallista taustaa, syntyä, luonnetta, asemaa eri kirkoissa sekä teologista ja kulttuurihistoriallista merkitystä avaa ensimmäinen aiheesta kirjoitettu yleistajuinen suomenkielinen teos. Se haastaa myös pohtimaan, mikä apokryfikirjojen asema Raamatussa on ja mitä annettavaa niillä on tämän päivän ihmiselle.

Jarmo Kiilunen (s. 1948) on Helsingin yliopiston eksegetiikan lehtori ja Uuden testamentin eksegetiikan dosentti, jonka erityisalana ovat Raamatun alkukielet. Hän on toiminut kahdessa raamatunkäännöskomitean käännösyksikössä ja ollut apokryfikirjojen käännöskomitean jäsen. Kiilunen asuu Vantaalla.

Aarre Huhtala (s. 1939) on filosofian maisteri ja toiminut kääntäjänä ja suomen kielen asiantuntijana sekä raamatunkäännöskomitean ja apokryfikirjakomitean työssä. Hän on suomentanut italialaista kirjallisuutta ja on ylioppilastutkintolautakunnan pitkäaikainen sensori. Huhtala asuu Helsingissä.

Toimittajien lisäksi tekijöinä on myös muita apokryfikirjojen käännöskomitean työskentelyssä mukana olleita tai muuten aiheeseen perehtyneitä kirjoittajia, joten kirja edustaa alansa korkeinta asiantuntemusta maassamme.


Katso myös näitä tuotteita