Suomalaisia urheilijakohtaloita — kiveen hakatut

Teronen, Arto; Vuolle, Jouko
Nimeke: Suomalaisia urheilijakohtaloita — kiveen hakatut
Tekijät: Teronen, Arto (Kirjoittaja)
Vuolle, Jouko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522471093
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2011
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Kirjastoluokka: 79.1 Liikunta. Urheilu
Kansalliskirjaston asiasanat: henkilökuvat, urheilijat, sankaruus, sankarit, olympiavoittajat, huippu-urheilu, menestyminen, epäonnistuminen, urheilu, historia, Suomi, Myyrä, Jonni, Wasama, Jarmo, Tynni, Aale, Ihalainen, Kalevi, Lehtonen, Jani, Rossi, Esa, Thunberg, Clas, Saimo, Sylvi, Ritola, Ville, Rautavaara, Tapio, Hilokoski, Lea, Olenius, Valto, Tuominen, Tony, Höckert, Gunnar, Lindegren, Yrjö, Saarinen, Veli, Johansson, Denis, Lehtonen, Kyösti, Kirjonen, Eino, Tuominen, Jaakko
E-kirja, 2016
EPUB
14,90 €

Toivottu jatko-osa suositulle ja palkitulle Kiveen hakatut -kirjalle. Teoksessa muistellaan suomalaisia urheilijoita ja urheiluvaikuttajia, joista jokainen on jättänyt jälkensä kansakuntamme sieluun. Toimittajat vierailevat urheilusankareiden haudoilla ja pohtivat teksteissään elämäntaipaleita, joista löytyy onnistumisia niin urheilussa kuin siviilielämässäkin mutta myös traagisia elämänkohtaloita. Osalle urheilu-uran jälkeinen elämä on osoittautunut hankalaksi, osalle matkan pää taas tuli kesken menestyvän uran.

Elämäntarinoiden kautta nousee esiin monia kysymyksiä. Mitä on sankaruus ja mitä on olla sankari? Onko sankaruus ihmiseen sisälle rakennettua vai luoko sen vain ympäröivä maailma? Antaako sankaruus oikeuden unohtaa kaikki muut teot, pyhittääkö se keinot?

Ensimmäinen Kiveen hakatut -kirja voitti Suomen Urheilugaalassa vuoden 2009 Urheilujournalismi- sarjan.


Katso myös näitä tuotteita