Miten selviytyä työpaikan menetyksestä

Poijula, Soili
Nimeke: Miten selviytyä työpaikan menetyksestä
Tekijät: Poijula, Soili (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516076983
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Sarja: Paratiisi-pokkarit
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 168
Tuoteryhmät: Pokkarit
Kirjastoluokka: T36.13 Työ. Työelämä
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työ, työttömyys, kriisit, toipuminen, elämänmuutokset, työelämä, syrjäytyminen, työttömät, selviytyminen, mielikuvaharjoittelu, mielenterveys, työnhaku
Kun työpaikka menee alta, ovat hyvät neuvot kalliit. Miten kasvaa heikosta lenkistä vahvaksi, kun elämä ensin on lyönyt lujaa? Psykologi Soili Poijula puhuu terapeutin kokemuksellaan suuresta muutoksesta, jonka moni joutuu elämässään kokemaan. Hän kertoo, miten yksittäinen työntekijä ja toisaalta työyhteisö voivat parhaiten selviytyä tilanteesta, jossa yksi jätetään ja toinen irtisanotaan.

Yleensä irtisanominen merkitsee suurta kriisiä, johon eri ihmiset reagoivat eri tavoin. Joku selviää sokista nopeasti ja toipuu normaaliin elämään, toinen sen sijaan suree pitkään ja juuttuu traumaansa, joka saattaa sisältää paljon vihaa. Joku taas masentuu toimintakyvyttömäksi, jonkun perhe-elämä suistuu raiteiltaan. Normaalia ja tavallista on, että ihminen joutuu tekemään surutyötä menettäessään työn; useinhan työ on iso osa identiteettiä, se antaa taloudellisen turvan ja sosiaalisen arvostuksen.

Kirja käsittelee myös perheiden ja lasten turvattomuutta ja stressiä - isän tai äidin jouduttua työttömäksi se voi olla ankaraakin.


Katso myös näitä tuotteita