Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa — nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta

Järvinen, Katriina; Kolbe, Laura
Nimeke: Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa — nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta
Tekijät: Järvinen, Katriina (Kirjoittaja)
Kolbe, Laura (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516078055
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 11,90 € (10,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Sarja: Paratiisi-pokkarit
Painos: 4. painos, 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 221
Tuoteryhmät: Pokkarit
Kirjastoluokka: T30.11 Sosiaaliset järjestelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntaluokat, sosiaalinen kerrostuneisuus, sosiaalinen tausta, perhetausta, kokemukset, sosiaalinen liikkuvuus, tasa-arvo, hyvinvointivaltio
E-kirja, 2012
EPUB
15,90 €

Luokkaeroja, Suomessako?

Oman luokkataustan esille tuominen on nyky-Suomessa useimmiten tabu. Ajatellaan, että koko kansa on meillä yhtä suurta keskiluokkaa.

Eikö sitten ihmisen lähtökohdilla enää ole väliä? Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta tasa-arvopyrkimyksineen on tuonut eri luokista lähtöisin olevat ihmiset samoihin kouluihin, työpaikkoihin ja naapureiksi tavalla, joka luokkayhteiskunnassa olisi ollut mahdotonta. Kohtaamiset ovat avartavia, rikastuttavia ja synnyttävät aitoja ystävyyssuhteita. Toisaalta ne voivat ruokkia erilaisuuden, ulkopuolisuuden ja häpeänkin kokemuksia. Ulkomaalaisten joukosta suomalainen on helppo erottaa - mutta onko luokkataustamme yhtä lailla tunnistettavissa ja millaisiin asioihin se meissä lyö leimansa?

Teos nostaa valokeilaan yhden sukupolven luokkaretken lapsuudesta aikuisuuteen. Teksti pohjautuu kirjoittajien sekä haastateltujen 30-50-vuotiaiden suomalaisten tosielämän kokemuksiin, tutkimustietoon ja kirjallisuuteen. Tekijäkaksikko on lähestynyt aihetta ennakkoluulottomasti, oman henkilöhistoriansa kautta, herkästi analysoiden ja huumorilla.


Katso myös näitä tuotteita