Leijona se venytteli — 100 vuotta suomalaista lastenrunoutta

Korolainen, Tuula; Tulusto, Riitta; Hurme, Maija
Nimeke: Leijona se venytteli — 100 vuotta suomalaista lastenrunoutta
Tekijät: Korolainen, Tuula (Toimittaja)
Tulusto, Riitta (Toimittaja)
Hurme, Maija (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789522887801
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,50 € (23,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 111
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjat
Runot ja lorut
Kirjastoluokka: L82.2 Suomenkieliset runot
Äiti leipoo hymyellen... Oli kerran Haitula...Rännit rämisee / hormit humisee...

Nämä säkeet tuovat monille mieleen lapsuuden. Kirjailija Riina Katajavuori on koulukäynneillään nähnyt, että runo nappaa nykyäänkin: ”Lapsilla on automaattisesti ihailtavan mutkaton suhde runoon. Sen rytmi otetaan haltuun, kuunnellaan sisältö ja nautitaan niin kuin lasillinen karpalomehua. Ei jäädä säikähtyneenä kurtistelemaan otsaa.”

Leijona se venytteli tarjoilee lastenrunon karpalomehua Suomen itsenäisyyden ensivuosista nykypäivään. Runot on järjestetty osastoihin, jotka kertovat perheestä, leikeistä, ammateista, oppimisesta, matkanteosta, suomalaisuudesta ja vuoden kierrosta luonnossa. Vuosien saatossa runojen kuvaama maailma vaurastuu, kaupungistuu, teknistyy ja kansainvälistyy.

Kirjassa ovat edustettuina suomalaisen lastenrunouden huiput Immi Hellenistä ja Lauri Pohjanpäästä Kirsi Kunnakseen ja Jukka Itkoseen. Kaikkiaan runoja on yli 40 tekijältä, myös esikoisrunoilijoilta ja unohtuneilta uranuurtajilta.

Oppaana aikamatkalla toimii kuvittaja Maija Hurmeen luoma viisas, sydämellinen ja notkea leijona. Liikuttavat ja humoristiset kuvat avaavat runoihin uusia tasoja ja houkuttelevat löytöretkelle historiaan.


Katso myös näitä tuotteita