Kosketuksia — arjessa, hoidossa ja pyhässä

Gothoni, Raili
Nimeke: Kosketuksia — arjessa, hoidossa ja pyhässä
Tekijät: Gothoni, Raili (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522472618
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 194
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Elämäntaito
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kansalliskirjaston asiasanat: kosketus, kokonaisvaltaisuus, ihminen, vuorovaikutus, pyhä, pyhyys, itsemäärääminen, hoitotyö
Oletko kokenut kosketuksen antavan sinulle voimaa tai joutunut kokemaan kosketuksen tuottamaa kipua tai häpeää? Pohditko kosketuksen merkitystä hoito- ja hoivatyössä?

Tämä kirja käsittelee näitä kysymyksiä sekä ruumiin kieltä ja ihmisen kokonaisuuden kunnioittamisen tärkeyttä aikana, jolloin lähes kaikki on esineellistetty. Koskettamisen kulttuuria tarkastellaan arkisissa tapaamisissa ja auttamistyössä. Kosketus parantaa ja lohduttaa, mutta se voi myös pelottaa ja tuntua oman henkilökohtaisen tilan loukkaukselta. Pyhän kosketusta tarkastellaan mm. Michelangelon ihmisen luomista kuvaavan freskon ja Rembrandtin Tuhlaajapojan paluu -teoksen kautta.

Kosketuksia on monipuolinen teos teologian sekä hoito-, sosiaali- ja kasvatustyön opiskelijoille ja ammattilaisille. Niin ikään siitä hyötyy lukija, joka pohtii omaa suhdettaan kosketukseen tai kipuilee rikkovan kosketuksen aiheuttamien haavojen kanssa - tai kaipaa Jumalan kosketusta omassa elämässään.


Katso myös näitä tuotteita