Kirkkovuosi tutuksi

Kormilainen, Risto
Nimeke: Kirkkovuosi tutuksi
Tekijät: Kormilainen, Risto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516077393
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,47 € (26,79 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 93
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Rukous ja spiritualiteetti
Kristillinen usko
Kirjastoluokka: 25.2 Sakraaliteologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirkkovuosi, kirkolliset juhlat, virret
Kirkkovuosi rytmittää suomalaisen ihmisen elämää, kuuluipa kirkkoon tai ei. Kirkkoherra Risto Kormilainen jos kuka tuntee kirkon vuodenkierron, sen arjen ja juhlan. Hän kirjoittaa elävästi ja lämminhenkisesti juhlapyhien taustoista ja esimerkiksi siitä, mihin perustuu pääsiäisen sijoittuminen kalenterissamme. Niin ikään lukijalle kerrotaan muun muassa liturgisten värien valinnan perusteista.

Kirkkovuosi elää jumalanpalveluksessa ja jumalanpalvelus elää kirkkovuodessa. Mm. adventti, joulu, pääsiäinen, mikkelinpäivä ja pyhäinpäivä ovat niitä pyhiä, jolloin suomalaiset käyvät sankoin joukoin kirkossa. Tässä kirjassa jumalanpalveluselämä otetaan tiiviisti huomioon, samalla kun sanomaa tuodaan esille arjen ja kansanperinteen kautta.

Risto Kormilainen on muutama vuosi sitten Vuoden papiksi valittu Suomussalmen kirkkoherra. Kormilainen on tuottelias kirjailija: hän on julkaissut yli 30 teosta, joiden joukossa on runoutta, proosaa, hartautta ja meditaatiokirjallisuutta. Hänen elämänmakuiset teoksensa ovat saavuttaneet suuren suosion lukijoiden keskuudessa. Kormilaisen viimeisimpiä teoksia ovat mm. Tie kutsuu kulkijaa, Matkamies maan ja Tie on valmis.


Katso myös näitä tuotteita