Kirkko keskellä yhteiskuntaa — Turun kirkolliskokouksista Armenian patriarkaattiin

Numminen, Jaakko
Nimeke: Kirkko keskellä yhteiskuntaa — Turun kirkolliskokouksista Armenian patriarkaattiin
Tekijät: Numminen, Jaakko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522883124
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,90 € (34,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 215
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO asiasanat: kirkko (instituutio), valtio (instituutio), valtionohjaus, kirkkokunnat, kirkon hallinto, ekumenia, arkkipiispat, evankelis-luterilainen kirkko, ortodoksinen kirkko, uskonto ja uskonnot, opetus, rakennussuojelu, pappilat, kansainvälinen yhteistyö, kansliapäälliköt, ministeriöt, opetushallinto
Ministeri Jaakko Numminen on pitkään kuulunut suomalaisen yhteiskunta- ja kulttuurielämän keskeisimpiin vaikuttajiin, ja hänen jykevä hahmonsa on tullut tutuksi niin ylimmän valtionhallinnon käytävillä kuin järjestötoiminnan piireissä.

Tässä kirjassa hän kertoo työvuosiensa kirkollispoliittisesta osasta. Esille nousevat mm. luterilaisen ja ortodoksisen kirkon ja valtion suhteet, takavuosien merkittävät kirkolliset ratkaisut, kirkolliskokoukset, neuvottelut, värikkäät henkilöt ja työmatkat. Numminen kirjoittaa tarkasti ja laajoja kaaria hahmottaen. Kirkko yhteiskunnan keskeisenä osana, seurakunnat hengellisen työn keskuksina sekä suomalaisen perusidentiteetin vahvistaminen nousevat keskeisiksi teemoiksi.


Katso myös näitä tuotteita