Kaunis ihminen — Sukupuolisuuden ja seksuaalisuuden kohtaaminen seurakunnissa

Pruuki, Heli
Nimeke: Kaunis ihminen — Sukupuolisuuden ja seksuaalisuuden kohtaaminen seurakunnissa
Tekijät: Pruuki, Heli (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522888570
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 327
Tuoteryhmät: Kirkolliset ja seurakuntatyön kirjat sekä materiaalit
Yleinen seurakuntatyö
Kirjastoluokka: 59.35 Seksologia
Kansalliskirjaston asiasanat: sukupuolisuus, seksuaalisuus, evankelis-luterilainen kirkko, seurakunnat, ihmiskuva, kristinusko, sukupuolimoraali, kristillinen etiikka, sukupuolisensitiivisyys, sukupuolivähemmistöt, seksuaalivähemmistöt, sukupuoli-identiteetti, seksuaalinen identiteetti, seurakuntatyö, kirkon kasvatustoiminta, Raamattu
Kaunis ihminen on kirja sukupuolisuudesta ja seksuaalisuudesta. Kirja tarkastelee eri ikäkausia ja elämänvaiheita erityisesti seksuaalisen kehityksen ja identiteetin näkökulmasta. Se auttaa tarkastelemaan myös omaa elämänhistoriaa ja seksuaalisuutta.

Teos avaa sukupuolesta ja seksuaalisuudesta puhuttaessa käytössä olevaa terminologiaa, selvittää, mitä sukupuolisensitiivisyys merkitsee ja etsii moderneja teologisia näkökulmia seksuaalisuuteen ja sen käsittelemiseen.

Käytännönläheinen teos tarjoaa toimintamalleja ja ideoita sukupuolisensitiivisen työotteen löytymiseen kaikessa kirkon ja seurakuntien toiminnassa. Se etsii myötätuntoista tapaa suhtautua itseen ja muihin. Tavoitteena kaikille turvallinen seurakunta.

Heli Pruuki on teologian tohtori, pariterapeutti ja perhepsykoterapeutti. Hän on kirjoittanut teoksia mm. ihmissuhteiden ja kasvatuksen aihepiireistä.

Toimituskuntaan ovat kuuluneet myös Krista Autio, Matleena Ikola, Mio Kivelä, Jarmo Kokkonen, Minna Tuominen ja Björn Vikström. Heidän lisäkseen teoksessa kirjoittaa muita asiantuntijoita ja kokemusasiantuntijoita.


Katso myös näitä tuotteita