Kadonneet askeleet — matkoja aikaan ja taiteeseen

Björkman, Hannu-Pekka
Nimeke: Kadonneet askeleet — matkoja aikaan ja taiteeseen
Tekijät: Björkman, Hannu-Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516079137
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 8,00 € 5,60 € (5,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 176
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Taide, kulttuuri
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
Kansalliskirjaston asiasanat: kauneus, taide, maisema, muisti, kuvataide, kirjallisuus, elokuvat, Gru¨newald, Matthias, Rintala, Paavo, Hyry, Antti, Rinnekangas, Rax, Zahara & Urga (elokuva)
Hektisestä elämänmenosta kyllikseen saaneille, hitaan elämän ystäville on luvassa harvinaista herkkua: Hannu-Pekka Björkmanin matkakertomuksia. Björkman on viettänyt aikaa eri maiden taidemuseoissa ja luostareissa, imenyt siellä kuvien ja veistosten antia, ottanut selvää teosten taustoista ja kirjoittanut vaikutelmiaan uuteen kirjaan.

Hän jatkaa henkevää pohdintaa osittain samoista teemoista, joita hän käsitteli suositussa teoksessaan Valkoista valoa: kauneuskäsityksistä, kulttuurihistoriasta, taiteen monista tasoista ja eri lajien ulottuvuuksista. Kuvataiteen ja kirjallisuuden tekijöistä ovat esillä muun muassa Donatello, Grünewald, Dante, Dostojevski, Mika Waltari, Paavo Rintala, Rax Rinnekangas. Björkman matkaa Skotlannin suunnalla, Venetsiassa, Milanossa, Roomassa, Portugalissa, Pakistanissa. Matka tapahtuu kuitenkin myös ajassa ja muistoissa - aineettomassa.


Katso myös näitä tuotteita