Itämaan muisti — Turun tuomiokirkon tarinoita Ruotsin vallan aikaan

Niitemaa, Timo; Oksanen, Hanna
Nimeke: Itämaan muisti — Turun tuomiokirkon tarinoita Ruotsin vallan aikaan
Tekijät: Niitemaa, Timo (Kirjoittaja)
Oksanen, Hanna (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789522885838
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,90 € (33,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Kulttuuri, historia, taide
Kirjastoluokka: 92.81 Varsinais-Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Turun tuomiokirkko, Ruotsin vallan aika, kirkkorakennukset, papisto, piispat, reformaatio, kirkkohistoria, uskontohistoria, valtio (instituutio), kirkko (instituutio), hallintohistoria, historia, muistitieto, tarinat
Turun tuomiokirkko rakennettiin 1200-luvulla läntisen kirkon etuvartioksi, Ruotsin Itämaan uljaaksi katedraaliksi, ja sen ympärillä oleva miljöö kuuluu Suomen tunnetuimpiin kansallismaisemiin. Valtakunnan kohtalot, sodat, nälänhädät ja taudit, mutta myös talouden kukoistus ja eurooppalaisen kulttuurin virtaukset jättivät kirkkoon jälkensä. Lukuisat rakennuksen yksityiskohdat, säilyneet esineet, taideteokset ja muistomerkit kertovat vuosisataisista tapahtumista.

Tiedetoimittaja Timo Niitemaa kirjoittaa elävällä journalistisella tyylillä, samalla historiantutkimuksen tuloksiin nojaten. Tarinoiden kautta avautuu paitsi Turun, myös Suomen ja koko Euroopankin värikäs historia kuohuvina Ruotsin ajan vuosisatoina. Tarinoita tukee valokuvaaja Hanna Oksasen oivaltava kuvitus.


Katso myös näitä tuotteita