Ikääntyminen ja päihteet — ammatillisia kohtaamisia arjessa

Kehittämiskeskus Tyynelä; Nykky, Tiina; Heino, Taina; Myllymäki, Eija; Rinne, Tuija
Nimeke: Ikääntyminen ja päihteet — ammatillisia kohtaamisia arjessa
Tekijät: Kehittämiskeskus Tyynelä (Kirjoittaja)
Nykky, Tiina (Kirjoittaja)
Heino, Taina (Kirjoittaja)
Myllymäki, Eija (Kirjoittaja)
Rinne, Tuija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522470638
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,10 € (26,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Sarja: Geron
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 128
Tuoteryhmät: Oppikirjat ja -materiaalit
Sosiaali- ja terveysala
Kirjastoluokka: K59.567 Päihteiden ja piristeiden käyttö
Kouluaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
Ikääntyminen ja päihteet kertoo ikääntyneiden, päihteitä käyttävien ihmisten kohtaamisista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Kirja vastaa ajankohtaisiin kysymyksiin: miksi tämän päivän ikääntyneet käyttävät alkoholia entistä enemmän, mitä ongelmallinen päihteidenkäyttö tarkoittaa ja mitä se aiheuttaa ikääntyneen ihmisen elämäntilanteeseen.

Kirjan pääpaino on asiakastarinoissa, joiden kautta opitaan kohtaamista, koetaan tunteita ja oivalletaan se, että päihteet ovat vain yksi osa ihmisen elämäntarinaa. Ihmisen kohtaaminen kokonaisena persoonana on edellytys eettisesti kestävälle ja laadukkaalle päihdetyölle. Teoksessa pohditaan muutoksen mahdollisuutta, muutosprosessia, asiakassuhteen kulkua ja siihen sopivia työmenetelmiä. Kaiken avain on puheeksi ottaminen. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ja alalla toimivien ammattilaisten kirja on hyödyllinen myös niille ikääntyville ja ikääntyneille, joille päihteidenkäyttöön liittyvät ongelmat ovat omakohtaisesti tai läheisen kautta tuttuja.

Kirjan kirjoittajat ovat Tyynelän Kehittämiskeskuksen työntekijöitä. Tuija Rinne ja Eija Myllymäki toimivat Seniori-projektin projektisuunnittelijoina. Tiina Nykky toimii Valma-projektin projektisuunnittelijana. Kirjan on kuvittanut Marja Venäläinen.


Katso myös näitä tuotteita