Hyvintoimintayhteiskunta — Miten aikamme kriisi ratkeaa?

Ehrnrooth, Jari
Nimeke: Hyvintoimintayhteiskunta — Miten aikamme kriisi ratkeaa?
Tekijät: Ehrnrooth, Jari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522884855
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 31,90 € 22,33 € (20,30 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 178
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: yhteiskuntafilosofia, hyvinvointivaltio, yhteiskuntapolitiikka, yhteiskunnallinen muutos, kulttuurin muutos, hyvä elämä, arvot, sosiaalietiikka
E-kirja, 2016
EPUB
12,90 €

Hyvinvointivaltion kriisi on pohjimmiltaan moraalinen. Vapaus ja vastuu, oikeudet ja velvollisuudet eivät kohtaa siellä missä valintojen seurauksia punnitaan. Haitat ylikuormittavat palvelujärjestelmää. Sivistys joutuu leikkauksien kohteeksi. Suhtautuminen turvapaikanhakijoihin puhuttaa.

Kulttuurin arvoperustan järkkyminen on seuraus eikä syy. Hyvän olon ja onnellisuuden tavoittelussa on unohdettu, että arvokas elämä ei synny pelkästä vapaudesta, vaan työstä, vastuuntunnosta ja eettisten arvopäämäärien tavoittelusta.

Jari Ehrnroothin teos Hyvintoimintayhteiskunta avaa puhuttelevan näkymän maailmaan hyvinvointiyhteiskunnan jälkeen. Keskiöön nousee yksilön vastuullinen vapaus, itsensä kehittäminen ja pyrkimys henkiseen kasvuun. Oikeamielisyys on arvokkaampaa kuin onnellisuus, ja siksi hyvinvoinnista siirrytään kohti hyvintoimintaa.


Katso myös näitä tuotteita