Herkkyys ja sosiaaliset pelot

Mattila, Juhani
Nimeke: Herkkyys ja sosiaaliset pelot
Tekijät: Mattila, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522883575
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 11,90 € 8,33 € (7,57 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 3. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 231
Tuoteryhmät: Pokkarit
Kirjastoluokka: T14.8 Ihmissuhteiden psykologia
Kansalliskirjaston asiasanat: sensitiivisyys, sosiaalisten tilanteiden pelko, pelot, persoonallisuuden piirteet, persoonallisuuden psykologia, ujous, introversio, tunteet, sosiaaliset taidot, sosiaalisuus, temperamentti, stressi, elämänhallinta
E-kirja, 2014
EPUB
16,90 €

Ladattava äänikirja, 2021
MP3
19,90 €

Miksi meitä jännittää?

Sydän tykyttää, kädet hikoavat ja puna alkaa nousta kasvoille – tuttu tilanne? Jännittäminen on tavallista tilanteissa, joissa kokee joutuvansa muiden huomion kohteeksi. Normaali jännittäminen voi joskus muuttua sosiaaliseksi peloksi ja rajoittaa elämää. Yllättävän usein sosiaaliset pelot ovat seurausta ihmisen herkkyydestä.

Aisteiltaan ja tunteiltaan herkät ihmiset tekevät tarkkoja havaintoja ja reagoivat voimakkaasti jopa tiedostamattomiin ärsykkeisiin. Tällainen sensitiivisyys koetaan helposti häpeälliseksi ja se voi heikentää itsetuntoa, varsinkin kun nykyisin ihaillaan ulospäinsuuntautuneisuutta ja esiintymisrohkeutta. Herkkyyttä ei kuitenkaan pidä piilottaa. Se on osa älykkyyttä ja tärkeä voimavara yksilölle ja yhteisölle.

Juhani Mattila on psykiatri ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut muun muassa ujoudesta, masennuksesta ja työuupumuksesta.


Katso myös näitä tuotteita