Elämä on joukkuepeliä — John Vikström kirkollisena ja yhteiskunnallisena vaikuttajana

Björkstrand, Gustav; Hietanen, Sirpa
Nimeke: Elämä on joukkuepeliä — John Vikström kirkollisena ja yhteiskunnallisena vaikuttajana
Tekijät: Björkstrand, Gustav (Kirjoittaja)
Hietanen, Sirpa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522883971
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 502
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Elämäkerrat, henkilöhistoria
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: arkkipiispat, piispat, yhteiskunnalliset vaikuttajat, osallistuminen, julkinen keskustelu, kirkko, Vikström, John, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Porvoon hiippakunta, Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Turun hiippakunta
Kun arkkipiispa John Vikström jäi eläkkeelle 1998, hän oli toiminut piispana 28 vuotta, yli neljännesvuosisadan. Tuona aikana niin Suomi kuin evankelis-luterilainen kirkko oli kokenut monia muutoksia. Kirkossa oli otettu käyttöön uusi virsikirja ja raamatunkäännös, lainsäädäntö oli uudistunut ja ensimmäiset naispapit vihitty virkaan. John Vikström tuli tunnetuksi suunnannäyttäjänä, joka otti aktiivisesti osaa yhteiskunnalliseen ja eettiseen keskusteluun. Hänen pohdintojaan opittiin kuuntelemaan tarkalla korvalla.

Professori Gustav Björkstrand, itsekin piispa emeritus, on laatinut painokkaan, eloisan henkilökuvan, jossa keskitytään John Vikströmin julkiseen toimintaan ja availlaan päätöksenteon taustoja. Esiin nousee myös yksityishenkilö John Vikström – tärkeätä harrastusta, jalkapalloa, unohtamatta.


Katso myös näitä tuotteita