Compasito — lasten ihmisoikeuskasvatuksen käsikirja

Flowers, Nancy
Nimeke: Compasito — lasten ihmisoikeuskasvatuksen käsikirja
Tekijät: Flowers, Nancy (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516279148
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 40,50 € (36,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2. painos, 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 307
Tuoteryhmät: Kasvatus
Kasvatus ja opetus
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ihmisoikeudet, kasvatus, opetus, lapset (ikäryhmät), oikeudet, lapsen asema, kansainväliset sopimukset, julistukset, Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, Euroopan ihmisoikeussopimus, Yleissopimus lapsen oikeuksista, opetusmenetelmät
Lapset tulevat jo varhain tietoisiksi ihmisoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä. Taito elää yhdessä ei kuitenkaan synny luonnostaan. Siihen tarvittavat tiedot, taidot ja arvot täytyy oppia, ja niitä tulee kehittää läpi elämän. Lapsilla on oikeus kertoa mielipiteensä ja tulla kuulluiksi heitä koskevissa päätöksissä - ja tämä on mahdollista vain, jos aikuiset hyväksyvät lapset kumppaneiksi heitä koskevissa asioissa.

Compasito on Euroopan Neuvoston kehittämä opas kasvattajille, opettajille ja kouluttajille, jotka työskentelevät 7-13 -vuotiaiden lasten kanssa. Kirja avaa ihmisoikeuksien ja lasten oikeuksien avainkäsitteet ja tarjoaa teoreettisen taustan keskeisille ihmisoikeusteemoille, kuten demokratia, kansalaisuus, sukupuolten tasa-arvo, ympäristö, media, köyhyys ja väkivalta.

Käytännön harjoitukset sitouttavat ja innostavat lapsia tunnistamaan ihmisoikeuksiin liittyviä asioita omassa ympäristössään. Harjoituksissa ihmisoikeuskysymykset tuodaan lähelle lapsen jokapäiväistä elämää ja lasten kokemuksia. Harjoitukset kehittävät kriittistä ajattelua, vastuullisuutta ja oikeudentajua, ja niiden kautta lapset oppivat, kuinka he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa koulunsa ja yhteisönsä hyvinvointiin.


Katso myös näitä tuotteita