Arkielämä Raamatun aikaan — Juudaan kylistä roomalaisiin kaupunkeihin

Pesonen, Anni; Valkama, Kirsi
Nimeke: Arkielämä Raamatun aikaan — Juudaan kylistä roomalaisiin kaupunkeihin
Tekijät: Pesonen, Anni (Kirjoittaja)
Valkama, Kirsi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522470423
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 285
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Akateeminen kirjallisuus ja teologia
Uskonto ja filosofia
Kirjastoluokka: 22 RAAMATTU. RAAMATUNTUTKIMUS
Millaista oli elämä rautakauden Palestiinan suurperheessä? Mitä uutta kristinusko toi perhearvoihin ja sukupuolirooleihin? Mitä varhaiskristityt kokivat roomalaisessa amfiteatterissa?

Anni Pesonen ja Kirsi Valkama kuvaavat kirjassaan elävästi Raamatun ajan elämäntapaa: työtä ja juhlaa, terveyttä ja sairautta, perhesuhteita ja uskontoa. Arkeologiset kaivaukset ovat tuoneet päivänvaloon arkielämään liittyviä löytöjä kuten rakennuksia, ruoanjäänteitä, työkaluja ja pieniä patsaita. Niiden pohjalta hahmottuu kuva rautakautisen kyläläisen elämästä Israelin ja Juudan kuninkaiden ajalla. Uuden testamentin kirjoittajat puolestaan elivät Rooman keisariajan kaupunkielämää, jossa sekoittuivat kreikkalais-roomalainen kulttuuri ja paikalliset tavat. Ajan sosiaalisesta maailmasta ja kulttuurimiljööstä rakentuu uudenlainen kuva varhaiskristittyjen arjesta, arvoista ja perhesuhteista.

Arkielämä Raamatun aikaan on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu laaja teos Raamatun ajan arkielämästä. Arkeologia sekä Rooman historian ja sosiaalitieteiden tutkimus tarjoavat uutta tietoa Raamatun ja antiikin ajan ihmisten arkeen ja juhlaan. Kirjassa on nelivärikuvitus.

Teologian tohtori Anni Pesonen on väitellyt Uuden testamentin eksegetiikasta. Hän on toiminut tutkijana ja tuntiopettajana Helsingin yliopistossa ja lehtorina Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Filosofian ja teologian maisteri Kirsi Valkama työskentelee yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa. Hän valmistelee väitöskirjaa Vanhan testamentin eksegetiikasta.


Katso myös näitä tuotteita