Adventista ramadaniin — Uskonnolliset juhlat Suomessa

Pyhäranta, Tuija; Raudaskoski, Joona; Seppälä, Olli
Nimeke: Adventista ramadaniin — Uskonnolliset juhlat Suomessa
Tekijät: Pyhäranta, Tuija (Kirjoittaja)
Raudaskoski, Joona (Kirjoittaja)
Seppälä, Olli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522885203
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Uskonto ja filosofia
Kirjastoluokka: 32.6 Kansainvälinen yhteistyö
Kansalliskirjaston asiasanat: uskonnolliset juhlat, juhlapäivät, pyhäpäivät, paasto, kirkkovuosi, kalendaariperinne, juhlaperinne, uskonnot, uskonnolliset yhteisöt, monikulttuurisuus, Suomi
Tiedätkö, mikä on diwali tai ridvan, entä kekri? Moni suomalainen saattaa tänäänkin viettää juhlapäivää, josta et ole kuullutkaan.

Adventista ramadaniin esittelee uskontojen keskeisiä juhlapäiviä ja niihin liittyviä perinteitä. Mukana on 60 juhlaa, joita lähestytään Suomessa toimivien uskonnollisten yhteisöjen tapoja ja käytänteitä painottaen. Lyhyissä artikkeleissa avataan juhlien keskeisiä sisältöjä sekä tieto- että haastattelulähteisiin nojaten. Näin mukana tuoksuu ja maistuu eletty elämä.

Kristittyjen kirkkovuoden lisäksi tutustutaan kuu- ja pyhismyskalentereihin, paastonaikoihin sekä luomiseen ja pyhiin teksteihin liittyviin juhliin. Hindujen holista kuljetaan shintolaisten hanamiin ja kristittyjen helatorstaihin.

Teos toimii paitsi käsikirjana ja oppaana kulttuurien moninaisuuteen myös inspiraation lähteenä ottaa selvää, miten ehkä juuri tänään juhlitaan.


Katso myös näitä tuotteita